Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. április 1., péntek

Cigány-hegyi kilátó 2016

Cigány-hegyi kilátó 2016
Idén is eljutottunk Óbányára egy-egy túra erejéig. S első nap az utunk mindjárt a Cigány-hegyi kilátó felé vitt.
S első nap? Bizony.... volt több is! Egy egész hétvégét töltöttünk Óbányán, ha még nem olvastad volna a nagy élménybeszámolót, akkor itt megteheted KLIKK IDE.
Szóval mindjárt az első nap egy jó nagyon túráztunk, így jutottunk el a Cigány-hegyi kilátóig. És hogy hogyan is? KLIKK IDE és külön bejegyzésben a túrát is láthatod!

Úgyhogy  2016-ban újra itt! És a kilátó még mindig ugyanolyan volt és ugyanúgy állta az idő sarát. immáron a  tavaszi arcát  volt szerencsém megtekinteni.
Így tavasszal hasonló képet mutatott mint ősszel. Tán még az időjárás is ilyen volt, amikor 2013-ban először jártam itt. Kopasz fák,  fakó természet, hűvös idő... és szeles! Már megint fújt a szél mintha muszáj lett volna. Ha még nem láttad volna a régebbi bejegyzésem, akkor KLIKK IDE és nézd meg azt is.
Cigány-hegy Kisújbánya felett északnyugatra emelkedő 524 méter magas kúp. A Cigány-hegyi kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre. 
1980-ban Buzás Endre földmérő tervei alapján épült. 2007-ben lett felújítva Ripszám István, a Mecseki Erdészeti Zrt. Pécsváradi Erdészet igazgatójának megbízásából, Ottó Gábor építészmérnök tervei alapján.
A lépcsők bár továbbra sem voltak ijesztően félelmetesek... s a tériszony bár nem indokolt... de azért itt-ott megéreztem... hát még fent a legtetején.
De kár lett volna az élményről lemaradni. Úgyhogy gyámoltalan mozdulatokkal a legtetején, de megnéztük, amit meg kellett néznünk.
És ki nem szerette volna látni ezt....

Az ébredező kora tavaszi Mecsek.
Nekem újfent tetszett.
És most még kukkert is hoztunk!
Kellett is ehhez a szép tájhoz. Megnéztük a lokátort... kerestük a Zengő kilátót...
......s próbáltuk beazonosítani, hogy mi merre van.
Innen bármerre is nézünk... a Mecsek vesz körül minket...  még a messzi messzi távolban is... ahogy szemünk Pécs irányába mered....a szépséges Mecsekünk dombságai hullámzanak a horizonton.
Érdekes és biztonságos kilátó Kisújbánya mellett, ami könnyen és gyorsan megközelíthető.
És megéri a kilátásért felmászni ide! Úgyhogy... mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy túráját úgy szervezze, hogy a kilátót útba ejtse!


Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése