Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2016. április 2., szombat

Óbányai kilátó 2016

Óbányai kilátó -2016
Óbányai hétvégén tett egész napos túránk során az Óbányai kilátót sem hagytuk ki. Szinte ezzel kezdtük a túránkat.
Óbányai hosszú-hétvégi túránk során - ha még nem olvastad volna az élménybeszámolót, akkor KLIKK IDE - több kilátót is megkerestünk, ezek közül az első az Óbányai kilátó volt.

Nagyon könnyen meg lehet találni az oda vezető utat. Óbánya legelején kell az elágazót megkeresni, és utána a zöld háromszög  jelzést követve lehet feljutni. Nem mondom, hogy az oda vezető út nem meredek, .... az izmok dolgoztak ezerrel. Bizony... itt már az én mosolyom sem őszinte, küszködtem, hogy azért levegőhöz is jussak.
Egyik korábbi bejegyzésemből egy kis térképes segítség:
De akár meg is nézheted, hogy korábban milyen élmény volt a kilátót megkeresni, KLIKK IDE és elolvashatod a leírást - más is, bővebb is, hosszabb is :)
És a kilátó!
Ahogy felértünk a fák között szinte azonnal megláttuk a kilátót.
Az óbányai kilátó! Egész szép kis kilátó. Legalább is stabil, biztonságos kilátónak tűnik.
Nem is magas... csak két lépcsősort kell megmászni. Szép nagy széles falépcsők vezetnek fölfelé. Úgyhogy tériszonynak itt nincs helye.
S a gyönyörű-szép kilátás!
És az óbányai kilátóban mi mást csodálhatnánk meg... mint magát Óbányát! Tökéletes helyre építették a kilátót, feltehetően pont eme nemes céllal... hogy magát Óbánya kis falucskáját lehessen megcsodálni.
Mi is ezt tettük.

Kár lett volna kihagyni. Főleg egy egész napos túrából.
Hát nem aranyos?!?!
Láthatod, hogy milyen stabil szerkezetű a kilátó, úgyhogy mindenkinek ajánlott.
Miután megmásztuk a kilátót mentünk is tovább az utunkon, s új utakat fedeztünk fel.
Aki Óbánya felé jár, az mindenképpen keresse egyszer fel a kilátót. Relatíve gyors és könnyű túra egy szép kilátásért cserébe.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése