Élménytérképem !!!

2017. július 28., péntek

Kisbér - Mini Magyarország Makettpark

Kisbér - Mini Magyarország Makettpark
Győr felé vezető utunk Kisbér községén vezetett át. S tán nem is véletlen, mert mindenképp szerettem volna megnézni a makettparkot. Mert hogy már Kisbéren is látható egy Mini Magyarország Makettpark. S ha már láttuk a Szarvasit, és a Mórahalmit, akkor miért hagytuk volna pont ezt ki.
Előzetes tájékozódás után pontosan tudtam, hogy hol kell keresni. Méghozzá ezen a címen: Kisbér, Tópart u., 2870. Tán még GPS nélkül is könnyen ment volna. Amint a kis-utca oda vezet, ezt lehetett látni. Parkolni viszont nem a bejáratnál, hanem kicsit távolabb, a vendégek számára kialakított parkolóban lehetett. Ehhez a makettpark mellett kellett elmennünk egészen a végéig. 

De könnyed sétával vissza lehet jutni a bejáratig.
Már kapun kívül meglepett az a bódé, mivel előzetes tájékozódásom szerint a park ingyen látogatható volt. A kerítést még megértettem, hogy védeni kell a műalkotásokat... no de a bódé... ami tipikusan belépőjegy szedésére alkalmas. S valóban... a jövőben a park látogatása csak belépőjeggyel lesz lehetséges. Viszont nekünk még nagyon nagy szerencsénk volt. Ugyanis még pár napig, a hónap végéig  ingyenes volt, így mi még belépőjegy nélkül meg tudtuk tekinteni. A jövőben sajna már költségbe fog kerülni, ahogy a többi makettparknál is. Ez ügyben és hasonló információkat tekintve tájékozódj az község honlapján, KLIKK IDE.
Szóval mi még ingyen bérmentve tehettünk egy sétát a makettparkban. Kíváncsi is voltam, hogy ez milyen, és hogy mennyire más, mint a többi.
Egy ismerős szobor.... :)
Egy aranyos kikövezett út vezetett a makettok mellett el - majdnem mint Dorotié. Nagyon szépen kialakították a parkocskát. Padokkal, virágokkal... 
És valami még soha nem látott érdekességgel. Ilyet még egyik parkban sem láttam.
Híres épületek, helyszínek látképei 2D ábrázolásban, ami mégse volt 2D-s, mert felülete 3D-s térhatásúra volt elkészítve.
És nem is egy volt.... sorban álltak egymás után. Egyik érdekesebb és szebb volt, mint a másik. Úgy tűnik, hogy minden makettparknak megvan a saját különlegessége, amit csak ott lehet látni. Tán ezért van értelme mindegyik makettparkot meglátogatni.
Arról nem is beszélve, hogy nem minden parkban ugyanazon épület makettok állnak. Ki erre gondolt, ki arra. 
Így mégis csak van benne némi izgalom végigjárni a parkot és a maketteket csodálni és találgatni.
Még ha vannak is átfedések. :)
Akkor is akad mindig egy-egy olyan makett, ami a másik helyen nem feltétlen látható.
És ha a makett kihagyhatatlanul ismétlődik is... eltérések a kivitelezésben biztos, hogy vannak.
Csak sétáltunk és nézelődtünk.

Még egy különleges elem... hajó makett...
A park mérete és a makettek száma talán nem olyan nagy, mint híresebb társaié.
Ahogy egy két makett is felettébb töpörödöttnek tűnik egy-egy másik helyen találhatóhoz képest. 
Mint pl. ez is... :) ... nézd csak meg a mórahalmi makettparkban tett kirándulásunk élménybeszámolóját,  KLIKK IDE. Keresd meg csak ennek az ottani változatát ! Szerintem nagyon is látható a különbség :)


Ettől függetlenül szépek voltak a makettek.

Jó volt találgatni a segítő táblák megnézése nélkül, hogy melyik mit is ábrázol. S bár már sok mindent láttunk már, de úgy tűnik, hogy a látnivalók mini másai még mindig tudnak fejtörést okozni.

Persze voltak itt is nagyon egyértelmű makettek. Legalább is ha egyszer láttad, vagy hallottál róla, akkor nem felejted.
A kikövezett út egy nagy ellipszist leírva végig visz egészen vissza a bejáratig.

Azért az út végére is maradtak szebbnél szebb makettek.


Olyannyira tetszett, hogy muszáj volt megírnom véleményemet. Hovatovább reményeimet, hogy a park a jövőben további makettokkal fog majd bővülni. Úgy láttam, hogy még bőven lenne hely jópárnak :)
Belépő ide vagy oda. Érdekes kis makettpark, amit megéri egyszer személyesen is megnézni.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése