Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2015. június 12., péntek

Szarvas - Mini Hungary Park

Szarvas - Mini Hungary Park
Alföldi körutunk során nem véletlenül vitt az utunk Szarvas városa felé. Mindenképpen szerettem volna megnézni a már oly sokat emlegetett Mini Magyarország makettparkot. Hírneve hozzánk is lejutott és ha már arra járunk, kár lett volna kihagyni.
A makettpark az arborétum mellett található a város szélén. Térképes megtekintés után könnyen oda lehet találni. GPS a Szarvas, I. Külkerület 9, 5540 címet kell keresse. 
Ezt a gyönyörű-szép kaput kell keresni.
S mögötte a pénztár. Az arborétum és a makettpark egész jól összeépült, úgyhogy ha már ott van az ember, akkor célszerű azt is megtekinteni. Persze lehet külön külön is jegyet venni, de egy kombinálttal egy picit jobban jár az ember, ahogy mi is. Főleg hogy még szép kártyával is tudtam fizetni. Nézd csak meg weboldalon - KLIKK IDE.
És milyen szerencse. Mindjárt itt az elején meg is találtuk a szuvenyír pénzérem készítő csodaszerkezetet, a 'Tekerőkét'. Biztos, ami biztos... mindjárt a legelején szereztem egyet - igaz ez arborétumos volt!
Az elején egy kicsit már érezhető az arborétum természeti szépsége.
De a makettek voltak a fontosabbak, úgyhogy utunk mindjárt oda is vezetett. Gondoskodtak róla, hogy tényleg csak belépővel lehessen megnézni.
Lelkesen vetettük be magunkat a park területére. Alig vártam, hogy saját szemmel láthassam, hogy mi az csodálatos látnivaló, amiről annyi jót hallani.
A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason, hazánk egyetlen interaktív makettparkjában megelevenedik történelmünk.
A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt.
A kisvonatok hazánk leghosszabb szabadtéri vasút-makett pályáján robognak olyan jeles állomásokat érintve, mint a Zombori vagy a Kétegyházi vasútállomás. A mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, a gombnyomásra megszólaló, hangzó épületek a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig mindenkinek különleges élményt jelentenek.
Neki is álltunk a park felfedezésének. Az elejétől kezdve voltak makettek és a vonat is egész végig ment körbe körbe.

A vonattal együtt haladni úgy vettem nem igazán lehetett. 
Az inkább mind valami extra fícsőr volt jelen a park megjelenésében. De milyen jó volt, hogy volt!
A látogatókat, ahogy miket is, a makettek jobban érdekeltek. Úgyhogy a köves ösvényt követve mentünk előre és próbáltunk minél több épület-makettet felismerni.

Persze ha nem ment, akkor ott volt a segítség. Még arról is, hogy a vonat milyen állomásokon áll meg.
Persze a lenyűgöző makettek voltak az igazán érdekesek.
De igyekeztünk minden megnézni, elolvasni.
Szó mi szó, azért az elején a vonatot is felettébb érdekes volt.
No de vissza a makettekhez.

A legszebb és leghíresebb épületek mind itt voltak. Talán még kevesen is...  biztos, hogy lenne mivel még bővíteni a parkot. 
Viszont így se volt ám mindig egyszerű felismerni az épületet.

Magát a parkot olyan szépen kialakították, hogy szinte élvezet volt már maga a séta is.Ezt nekünk muszáj volt felismerni.... :)
Ezt viszont tábla nélkül meg nem mondtuk volna.
Úgyhogy egyenesen izgalmas volt a kis maketteket egymás után felfedezni, felismerni vagy épp megtudni, hogy ilyen híres épület is létezik.
A Balaton megvalósítása egyenesen csúcs volt. Nem lehetett eltéveszteni.

Lenyűgöző! Bár engem, mint tudjuk, a makett-világ alapból is lenyűgöz.

Úgyhogy csak mentünk körbe a kikövezett úton és nem győztünk betelni a látvánnyal. 
A képek önmagukért beszélnek... egy kis fényképe ízelítő a látottakból.
Egy afféle térképes segítséget is találtunk.... nem is akármilyen kivitelezésben.


És milyen szerencsénk volt. A makettparkon belül is volt egy 'Tekerőke', úgyhogy erről is lett egy érmém!
Fantasztikus ez a park. 'Műfajában' itthon talán az egyik első. Nekem nagyon tetszett, s igazi kikapcsolódást nyújtott az ott töltött idő!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése