Élménytérképem !!!

2015. június 9., kedd

Hódmezővásárhely - Strandfürdő

Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda
Az alföldi kirándulásunk során pár éjszaka erejéig a szállásunk Hódmezővásárhelyen a Termál kempingben volt. A kemping szorosan kapcsolódik a fürdőhöz, így hát volt lehetőségünk a strandfürdőt is megnézni és kipróbálni.
Szinte csak át kellett sétálnunk a kempingből (ha még nem láttad a kempingről a bejegyzést, akkor KLIKK IDE) a fürdő területére. A térképen lehet is látni, hogy miként helyezkedik el a fürdő és mellette ( a kép felső felében) a kemping. 
A főbejáratot csak első napi érkezésünkkor láttuk. Mivel a kemping terültéről is be lehetett menni a fürdőbe, ezért nem volt szükséges egyszer sem, hogy a főbejáraton keresztül közelítsük meg a fürdőt.
Ha a térképet jobban megnézi az ember, akkor lehet is látni, hogy a főbejáratnál van a nagy épület, ahol a fedett uszoda is van. Kint van a 3 medence egymás mellett. A medencesor mellett vannak az enni és inni kínáló vendéglátó házikók is. 
S egy kicsit távolabb, a nagy zöldterület közepén gyerekmedence, és még két felnőtt medence. Sajnos ez utóbbiak ottjártunkkor épp nem működtek.
Ahogy a kempingből átsétáltunk már ott is voltunk a kinti 3 medencés résznél.
Méghozzá a szélső meleg-vizes résznél.
Jól lehet látni a medencék felosztását.

Épp hogy lecsekkoltam a lábammal a medencék vizeinek hőmérsékletét. Nagyon gyorsan megállapítottam, hogy számunkra csak az utolsó, meleg vizes medence lesz jó. Ki akarna mindjárt a kirándulás elején megfázni.
Úgyhogy a meleg vizes/gyógyvizes medencéből figyeltük a környezetet. Nem túl nagy ez a terület itt a 3 medence körül.
Még a baba-medencével sem.
Tán ezért is alakítottak ki egy távolabbi helyen is medencéket. Ottjártunkkor azok sajna nem működtek, úgyhogy épphogy csak elsétáltam arrafelé, de még képet sem készítettem. Úgyhogy netről egy kis kedvcsináló:

A fedett területre is épphogy csak benéztem, hogy lássam, hogy valóban uszoda van-e ott bent.

És valóban. A sok kirakott éremtől és díjtól, no meg a profi úszóktól megijedvén nem is időztem ott sokáig. Éreztem, hogy az nem nekünk szánt terület. Pedig valahol ott a fedett részen rejtették el az élményfürdő gyerek és gyógyvizes medencéit is. Sajna azokat egyáltalán nem láttam. Pedig a fürdő hivatalos oldala szerint is van. Nézd csak meg a fürdő honlapját -KLIKK IDE - és láthatod az összes medencéjüket és persze a többi információkat is (árak, nyitvatartás stb. )
Sajnálom, hogy nem tudtuk akkor sokkal jobban kiélvezni a fürdő nyújtotta lehetőségeket. Mert a honlapon látható információk és képek alapján azért ez egy egész jó kis fürdő. És nem szabad elfelejteni, hogy mindez a város közepén!!! Azért ez nagy kincs egy város számára.
Úgyhogy lehetett volna szupi élményünk, de sajna nem igazán volt az.
Tán a gyógyvíz is lehetett volna egy kicsit melegebb. De ami a leginkább zavaró volt, hogy kicsi gyerekek is ott pancsoltak (ott gyakorolták az úszást és merülést a szülőkkel), és így nem volt se kellemes, se zavartalan a fürdőzés. Sok idős ember arcára is hasonló érzés volt ráírva.

Remélem, hogy legközelebb, hogyha erre járunk, sokkal jobb élményben lesz majd részünk.
Azért a mi élményünk miatt senki ne írja le ezt az egész jó kis városközpontú fürdőt.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése