Élménytérképem !!!

2014. július 7., hétfő

Badacsonytomaj - Strand


Badacsonytomaj - Strand

A környéken voltunk több napos kiránduláson, s amikor Badacsonytomajon átutazóban voltunk, a jóidőre való tekintettel késő délután meglátogattuk a község strandját. S úgy tűnt, hogy így délután mások is pont így gondolták, mert hogy elég sok ember volt a strandon. Hát még az út melletti parkolást tekintve! A bejárattól jó messzire sikerült csak megállni. De legalább nem volt parkolódíj!
Úgyhogy elsétáltunk a strand bejáratáig, majd felmértük a strand kínálta lehetőségeket.


Nem mondanám, hogy nagy strand, viszont annál inkább gyerek és család-barát! Homokos kis partrészt alakítottak ki a gyerekeknek. Persze máshol is be lehetett menni a vízbe, de aki jobban kedveli a fokozatos vízbejutást, és a homokot a lába alatt, az biztos, hogy innen közelíti meg a Balaton vizét. 
Persze számolni kell a sok pancsoló gyerekkel is, úgyhogy ha valaki inkább pihenni szeretne, akkor nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb strand a számára. Láthatod, hogy mennyire család és gyerek-centrikus, még játszótér is várja a kicsiket. 
A füves rész felettébb kényelmes és gondozott volt (nem kellett lyukakat és durva fűcsomókat meg a gazt kerülgetni), csak a faárnyékért kellett jobban tülekedni, az nem volt olyan sok. 
Abszolút kényelmes strandolási körülmények!
És aki szeret helyben enni, inni, fogyasztani, azok számára is vannak lehetőségek, ott hátul annál a sátortetős háznál. Ezen kívül öltöző (több helyen is) és egészen tűrhető toalett is található.
Teljesen korrekt balatoni strand, főleg a családosok számára! Persze ezért fizetni is kell, belépős strandról van szó (az ára úgy ahogy még elmegy), de azt hiszem hogy a leírtakból számodra is érthető, hogy miért is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése