Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2014. július 7., hétfő

Badacsonytomaj - Strand


Badacsonytomaj - Strand

A környéken voltunk több napos kiránduláson, s amikor Badacsonytomajon átutazóban voltunk, a jóidőre való tekintettel késő délután meglátogattuk a község strandját. S úgy tűnt, hogy így délután mások is pont így gondolták, mert hogy elég sok ember volt a strandon. Hát még az út melletti parkolást tekintve! A bejárattól jó messzire sikerült csak megállni. De legalább nem volt parkolódíj!
Úgyhogy elsétáltunk a strand bejáratáig, majd felmértük a strand kínálta lehetőségeket.


Nem mondanám, hogy nagy strand, viszont annál inkább gyerek és család-barát! Homokos kis partrészt alakítottak ki a gyerekeknek. Persze máshol is be lehetett menni a vízbe, de aki jobban kedveli a fokozatos vízbejutást, és a homokot a lába alatt, az biztos, hogy innen közelíti meg a Balaton vizét. 
Persze számolni kell a sok pancsoló gyerekkel is, úgyhogy ha valaki inkább pihenni szeretne, akkor nem biztos, hogy ez a legmegfelelőbb strand a számára. Láthatod, hogy mennyire család és gyerek-centrikus, még játszótér is várja a kicsiket. 
A füves rész felettébb kényelmes és gondozott volt (nem kellett lyukakat és durva fűcsomókat meg a gazt kerülgetni), csak a faárnyékért kellett jobban tülekedni, az nem volt olyan sok. 
Abszolút kényelmes strandolási körülmények!
És aki szeret helyben enni, inni, fogyasztani, azok számára is vannak lehetőségek, ott hátul annál a sátortetős háznál. Ezen kívül öltöző (több helyen is) és egészen tűrhető toalett is található.
Teljesen korrekt balatoni strand, főleg a családosok számára! Persze ezért fizetni is kell, belépős strandról van szó (az ára úgy ahogy még elmegy), de azt hiszem hogy a leírtakból számodra is érthető, hogy miért is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése