Élménytérképem !!!

2014. július 8., kedd

Szigliget - Avasi templomrom

Avasi templomrom
A Szigligeti várhoz nagyon közel, majdnem hogy egy-két utcával arrébb lehet megtalálni az Avasi templomromot. Ha szereted a romokat, a régiséget, szeretsz keresni és felfedezni hasonló látnivalókat, akkor ki ne hagyd, ha a Szigligeti vár felé jársz. Már csak azért se, mert nagyon könnyen meg lehet találni.

Még amikor a térképen kutakodtam, hogy mit lehet megnézni a környéken, akkor láttam ezt. Meg is kerestük amikor arra jártunk! És azóta már be is listáztam! ( Most már van templomromos listám is! Ha még nem láttad volna, akkor KLIKK IDE és ismerkedhetsz vele.)
Elég hamar megtaláltuk a templomromot. És még kényelmesen meg is lehet állni kocsival. S amint kiszálltunk már is teljes pompájában csodáltattunk meg ezt az érdekes templomromot.
S amitől még érdekesebb volt, hogy a romok körül itt-ott sírtáblákat is lehet látni. Hm.... egy kicsit akkor temető is?!
Nagyon jól megcsinálták a helyet. Oly annyira, hogy ha minden előkészület nélkül tévedsz oda, akkor is találsz kellő információt a templom múltjáról. Szerintem a lényeg röviden és tömören megtalálható ezen a képen, úgyhogy egy kis nagyítás mellett ezt olvasd el! ( Nem olyan sok! Csak a felső egyharmad érdekes, mert az magyar, a két alsó hasáb már német és angol nyelven ugyanaz.)

Meg lehet nézni a falakat, gyorsan körbe lehet járni.... de ami valószínű mindenki fantáziáját érdekelné,....
.. hogy a toronyba fel lehet-e menni. Bejárat-szerű van, de nem lehet még alulra se bemenni, erről egy kapu gondoskodik. S bármennyire nézi, keresi az ember... nincs lépcső ami felvinne. Úgyhogy ezt a tornyot csak kívülről lehet nézni.

Gyorsan meg lehet nézni a templomromot, max. fél óra az életedből. Ha szereted gyűjteni az ilyen élményeket és látnivalókat, az igyekezetedet megörökítő fényképeket, akkor egy kis kitérőt megér.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése