Élménytérképem !!!

2014. július 8., kedd

Tapolca - városnézés


Egy kis tapolcai városnézés...
Tapolcán tett kirándulásunk során a tapolcai Tavasbarlangot néztük meg (ha még nem olvastad az élménybeszámolót, akkor KLIKK IDE és megtekintheted!). Ha már ott  voltunk, akkor tettünk egy sétát a városban. Emlékeztem korábbról, hogy a városban van egy tavacska és nagyon szépen kialakították azt a városrészt, ezért elmentünk megnézni.
A Tavasbarlang bejáratához közel megtalálható ez a várostérkép, úgyhogy itt mindjárt meg is lehet nézni, hogy merre kell elindulni. 
Hamar meg is találtuk a tavat és könyékét.

Nagyon szép, kellemes és hangulatos környezetet teremtő hosszúkásan elnyúló tavacska, legalább is ez a része. Öröm ott sétálni egyet. És a vízben még halak is vannak. Nem is akár milyenek!
Hát nem romantikus ez a park?


És még hídjuk is van!
S halak mindenütt! Narancssárgák, feketék, egyszínűek, foltosak, kicsi és nagyok... Már csak a halak nézésével jól eltelik az idő.

Szerintem nagyon jó! Elkéne valami hasonló Szekszárdnak is, mindjárt jobban nézne ki a város. A híd után még egy játszótér is található! Itt mindenre gondoltak... padok, játszótér, híd, szobrok, virágok, örökzöldek... minden, amitől egy park igazán vonzó és szívesen látogatott lesz.
És amitől még szupibb!!! Egy vízimalom van a város közepén!
Persze nem arra használják, viszont ez az óriás kerék szuper! Így kell látványosságot csempészni egy város látképébe!
Szerintem zseniális! És ha még szerinted nem is az, akkor is nagyon mutatós!
És ami még után jön! A város 'rendes' tavacskája! immáron kör formában. Meg lehet kerülni, körbe lehet sétálni,.... nagyon jól kiépítették, parkosították és körös-körbe 'turistaspecifikusan' berendezkedtek.

Vonzó látványt nyújt ez a tó körülötti kis 'mikrovilág', kellemesen el lehet itt sétálgatni. A padok a pihenni, napozni, nézelődni és olvasni vágyókat egyaránt csalogatják. 
Sok-sok virág és itt-ott szobrok a park szépségéért.
Sajnos idő hiányában nem tettünk egy teljes kört, hanem az egyik 'kijáratnál' a főút és a kocsink felé vettük az irányt. Szobor-csoda még itt is!
Szerintem a városban tett sokkal nagyobb séta esetén még többet láttunk volna. De sajnos nem volt időnk, várt minket más látnivaló is, viszont a tó és körülötte a park mindenképp megért egy sétát.

S ha majd egyszer barlangot mész látni,
ki ne hagyd a várost is megcsodálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése