Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2017. március 4., szombat

Pécs - Kis-Tubes

Pécs - Kis-Tubes kilátó

A Pécs feletti mecseki hegytetőre mentünk kirándulni, ahol a kilátók megkeresése és megtekintése sem maradhatott el. Egyiket sem hagytuk ki, ahogy a Kis-Tubes kilátót sem.
A pécsi TV-toronytól indult a túránk. A Rotáry körúton indultunk el, és a TV-torony irányába haladó sárga sáv  jelölésű útszakaszon találtunk rá a Kis-Tubes kilátóhoz vezető útvonalra.
Ebből az irányból egész érdekes kis ösvény vezetett a kilátó építményéhez. Egy pillanatig kétségeim támadtak, de hát ott volta tábla és erre mutatott. 
Majd a bokorsor után feltűnt a kilátó és az előtte található tisztás.
Furcsa egy kilátó, hiszen ebből a szemszögből nem is tűnik igazi kilátónak. Mint egy szép nagy terasz a ház udvarán.
A Kis-Tubesen modern alakú kilátó áll, melyet az 1950-es években építettek. Szép a kilátás innen Pécsre és a Jakab-hegyre.
De még milyen modern. És hogy mennyire más. Valahogy a netes fényképekből elsőre nem jött át, hogy innen fentről nézve ez ilyen. Lenézve viszont már láttuk azt, amit a képek mutattak. A kilátó jellegzetes formája, ami már kilátóhoz méltóan a földfelszín fölé magasodó építmény.
Ezt láttuk a túraútvonalról is. Innen nézve egészen más, mint fentről.
Innen sajnos csak Pécs irányába van kilátás.
A kilátó elhelyezkedéséből adódóan nincs rálátás se a TV-toronyra, se a hegy másik oldalára. Csak Pécset és az ezen az oldalon látható domboldalakat lehet megtekinteni.
De az legalább olyan szép, mint a Nagy-Tubes kilátóról.

Viszont itt két nézelődés közben az ember meg is tud pihenni. Padok várják a pihenőket és a látványban hosszasan elmerülni vágyókat.
Nagyon tetszett, hogy ilyenre is gondoltak. Amúgy is különleges ez a kilátó. És még az, hogy le is lehet ülni, s a pár falatnyi eledel elfogyasztása közben is lehet tovább gyönyörködni a látványban...
Egy kicsit mi is megpihentünk, nézelődtünk...  majd mentünk is tovább.
Érdekes egy kilátó. Viszont ilyen könnyen és gyorsan , tériszony nélkül még soha egy kilátóba se sikerült "feljutni' :) Ha még nem jártál itt.... 

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése