Élménytérképem !!!

2014. július 6., vasárnap

Balatonakali - Strand


Balatonakali - Balatoni strand
Mivel csalódtunk a kemping strand részében, már ha az annak nevezhető volt, megnéztük azt, hogy milyen a rendes kiépített helyi strand. Úgyhogy a bónusz kártyánkkal, amit a kempingtől kaptunk, elmentünk strandolni egy kicsit.

Meglepően szépen kiépített strand volt. Ott hátul lehet látni, hogy ott vannak a bódék, ahol enni, inni, meg egyéb fölösleges dolgokra pénzt költeni lehet. De van szép gondozott egyenletes fű, van térkövezett rész, bárhol lehet leülni, kiülni,napozni,....
... és még csúszda is van! Nagyon korrekt strand.
Ja és a víz, vagyis a Balaton. Mint látod olyan sokan nem fürödtek éppen akkor.
Egyrészről már késő is volt, meg hát a víz hideg...!
És sajnos itt sem volt sokkal tisztább. De ez gondolom idény függő, hol tiszta, hol tisztább, hol nem az. De legalább az csúszó-kúszó állatok nem voltak itt. Ennek ellenére nem vittem túlzásba a fürdést én sem.
Úgyhogy maradt a parton pihenés, és a további kirándulások tervezgetése.
No de nagy örömünkre, legalább a kacsák érdeklődést mutattak, némi jutalomfalat ellenében. Vagyis adtunk nekik ételt, egy kis pogácsát... ezek az állatok már csak ilyenek, a kaja a minden.

És ahol kacsa van ott kaja van, és ha kaja és kacsa is van, akkor sirály is van.

Úgyhogy minimális napozással, még annál is kevesebb fürdéssel, de annál több 'kacsázással' töltöttük el a késő délutáni órákat a strandon.
Igazából nem volt időnk teljes egészében kiélvezni a strand nyújtotta lehetőségeket és élményeket. De így rapid látogatásunk után azt mondom, hogy nagyon is rendben van a Balatonakali strand. Igaz, hogy ezért belépőt kell fizetni, de aki szeretne kényelmesen strandolni..... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése