Élménytérképem !!!

2014. július 11., péntek

Sárvár - Fürdő


Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár
Ha már Sárváron voltunk akkor a sokat hallott fürdőt is megnéztük. Igaz csak pár óra erejéig, mert se igazi jó idő nem volt, se időnk, hogy túlzottan sokat pancsizzunk. No meg amúgy se nagyon szeretjük, ha a meleg vízben jól megfövünk, és sz*-á ázunk (és a hideg víz egy kor után már nem móka). De azért kíváncsi voltam, hogy mi is ez a fürdőkomplexum, ami köré ekkora nagy üdülő-zónát építettek.

Nem volt nehéz megtalálni. Sárvár külső felén a magasodó hoteloknak és a rengeteg kocsinak köszönhetően probléma nélkül odataláltunk. Parkolót találni nehezebb volt, mint odatalálni. Ha még több információt szeretnél olvasni, mint cím, nyitvatartás, belépők ára, medencék és szolgáltatások, akkor a fürdő honlapján KLIKK IDE mindent megtalálsz.
És a fürdő! Impozáns bejárat!
Magáról a bejáratról még készítettem is képet... szép nagy sárga és az állandó ki-be áramló tömegnek köszönhetően ezt sem lehet eltéveszteni.
Sajnos több saját képpel nem szolgálhatok. Tudod... nem szeretem bevinni a gépemet a fürdőbe, mert a vízzel egyszer már megjártam. És kár lett volna, ha pont most történt volna valami katasztrófa. Úgyhogy a fürdő engedelmével kölcsön vettem pár képet, hogy némi vizuális aláfestést is adjak gyors gondolataimnak.
Először is... nagyon nagy ez a fürdő. A belső fedett és a külső nyitott strandot nézve is.
A beléptető rendszer elég modern, még szerencsére... karórás megoldással lehetett közlekedni, és a szekrényt nyitni-zárni. Ez mindenképp már egy jó pont.
Bár a kinti strandot, mint említettem a nem túl barátságos nyári napnak köszönhetően nem tudtuk csekkolni, de a képekről nézve nem tűnik rossznak. Amikor mi voltunk ott szinte senki nem volt a kinti strandon, úgyhogy ne felejtsd, hogy ezek a  képek csak 'illusztrációk'.

Bár a fákat már akkor is hiányoltam, ahogy kifelé elnéztem az üres strandon, de a terület szép nagy be- és átlátható. És a szükségszerű csúszdák adottak kint is.
A belső zárt terület viszont annál jobb. Gondolom sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek arra, hogy még szebb, jobb, nagyobb, különlegesebb és család-barátabb legyen.
Ezen a részen találhatóak a meleg-vizes medencék. Itt inkább a felnőttek tartózkodtak. Mint látod van fedett és van kiúszós medence is. Nem is olyan rossz!
A képen talán látni hátul azt a medencét, amin keresztül ki lehetett úszni a kintibe is. Ami kintről nézve ilyen:
És ami ezen a képen szinte már zöld színű víz (és nem a moszattól és algától), az volt az igazán nagyon meleg gyógyvizes medence.
Ez a része egész jó volt. Kellő mennyiségű medence megfelelő hőmérsékletű vizekkel, amikben órákig lehet ülni és áztatni a testet.
No de hol vannak a gyerekek? Az igazán kicsik? Hát nem itt. Egy kicsit távolabb egy másik részen alakították ki a gyerekbarát medencéket, és a benti csúszdák is ott vannak. Itt aztán tényleg gondoltak sok mindenre, játékokra, gyerek-csúszdákra, többféle medencére.

Tán ezért is a belső átláthatósággal nem voltam annyira kibékülve. Szinte már túl nagy területen terül el az egész és eléggé megosztott. Meglehet hogy érdeklődési köröknek megfelelően igyekeztek a tereket alakítani, mert hogy van a meleg-vizes rész, inkább felnőtteknek, és van a gyerek-barát rész, amiben viszont zömében tényleg csak gyerekmedencék, csúszdák találhatóak rengeteg gyerekkel és szülővel megtöltve.
És tudjuk, hogy az idősebbek nem mindig szeretik a túlzott gyerekpancsolást, és ebből a szemszögből nézve ez a kialakítás jó és díjazandó. Viszont egy kicsit megosztja a fürdőzők táborát. Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne a fürdést és ázást tekintve. De a szimpla vízben ülés közben azért néha jó ha van mit nézni... mondjuk rohangáló gyerekeket és aggódó szülőket.
Persze személyesen is megnéztük a gyerek-zónát,.....

....de egyszerűen lehetőségünk sem volt, hogy ott bármilyen medencébe beüljünk (már mint felnőttbe, mert hogy egy-kettő kisebb bugyborékolós volt). Amikor úgy tűnt, hogy talán felszabadul némi hely, akkor pedig az enyhén pisi-szag nem igazán volt csábító és marasztaló számunkra. Úgyhogy miután körbenéztünk, és megállapítottuk, hogy azért elég jól megcsinálták ezt a részt is, már mentünk is vissza a felnőtt-zónába, hogy ott a meleg vízben ázzunk még egy kicsit.
A két 'részleg' közt pedig igényesen kialakított étkező rész található. Nem is rossz, de nekem továbbra is furcsa az elrendezés.

Az épület többi részében pedig az egyéb szolgáltatást nyújtó helyiségek voltak,.. tudod szauna (ahova nem szívesen járok, mert majd meghalok tőle), masszás (amire most nem volt se időnk, se keretünk), és a többi (biztos volt belőle bőven, mert elég nagy épületrész van, amiben nem medencék vannak).

Igazából nem volt az az átütő élmény számomra, nem voltam a sárvári fürdőtől elájulva.
De meg kell hagyni, hogy összességében nézve a fürdő egész jó, és talán ez a szeparáltság nem is olyan rossz, mint amilyennek elsőre tűnik. A fürdő nagyon nagy és sok-sok lehetőség van a családok, gyerekek és az idősebbek számára is.
Talán egyszer majd több időm lesz feltérképezni, kielemezni és kiélvezni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő nyújtotta lehetőségeket. Addig pedig...

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése