Kirándulok, túrázok, élményekkel gazdagodok - S mind megírom, hogy lásd ,Magyarország mennyi látnivalóval és élménnyel Téged is vár.

S kérlek ne felejtsd, ez egy NAPLÓ, amiben SZEMÉLYES élményeim és érzéseim írom meg. Lehet hogy nem mindig tökéletes, de remélem hogy pont emiatt Neked majd jobb lesz!

2014. július 7., hétfő

Révfülöp - Millennium kilátó


 Millennium kilátó

Ha a Balatonon jársz, akkor legalább egy kilátót érdemes felkeresni, hogy az ember megcsodálhassa a gyönyörű balatoni tájat. A Balaton-part mentén több községben is találni kilátót (gondolom én), nekem a Révfülöpi Millennium kilátó szúrt szemet, amikor látnivalókat kerestem. Úgyhogy az ott felkeresett látnivalók mellett ezt is megnéztük.
És hogy hogyan lehet eljutni a kilátóhoz? főleg kocsival? Mivel bárhonnan elindulhatsz (mi az Ecséri templomrom megtekintése után mentünk a kilátóhoz, vagyis abból az irányból közelítettük meg), ezért térképet most nem mutatok. Viszont, a lényeg, és ha megnézed a térképen (Google), akkor ezt keresd... Mogyoró utca! Ugyanis ez az utca van legközelebb a kilátóhoz. Szóval ha megvan a Mogyoró utca, akkor azon kell menni az elágazásig (az utak itt már nagyon keskenyek!), ott egy jobb-kanyar, és utána a második balos kanyar visz a legközelebb a kilátó lábához. Idáig:
Mert hogy onnan már gyalog kell a kilátóhoz felmászni! Kedves, aranyos jól mászható lépcsők várnak az elején. Utána viszont némi erdős, földes emelkedővel is meg kell küzdeni. De nem olyan vészesen hosszú, hamar fel lehet érni a kilátóhoz.


Manapság az ember azt hinné, hogy legalább a kilátók meglátogatása ingyen van. De ez Magyarország... itt még a nem túl sűrűn látogatott, lakott területen kívül eső kilátót is fizetőssé tudják tenni. Sajnos a kilátó lábánál a fák miatt kilátás nulla, úgyhogy aki szeretne többet látni, annak perkálnia kell. 

Fülöp-hegyi Millenniumi kilátó
júiius 1. - augusztus 31. közötti időszakban díjfizetés ellenében látogatható.
Nyitva: 9.00-től 20.00 óráig (minden nap)
Belépő díjak:
Felnőtt belépő: 200,-Ft/fő, Gyermek 100,-Ft/fő, Nyugdíjas 100,-Ft/fő
Révfülöp kártyával rendelkezők a Kilátót ingyenesen látogathatják!
(A belépődíjakból származó összeget az önkormányzat a kilátó és a kilátóhoz vezető feljárati út felújítására kívánja fordítani.)
A község honlapján KLIKK IDE ellenőrizheted, hogy még így van-e.

Mint látod még nyitva sincs egész évben, még jó hogy jókor jártunk ott. Szóval ha abban a bizonyos időszakban, és a napi nyitvatartási időszakban jutsz el oda, és kifizeted a belépődíjat, akkor már mehetsz is fel a kilátóban. Azt hiszem, hogy nekünk minden téren szerencsénk volt. Egyrészről nem is néztem, hogy időszak, meg nyitvatartás is van. A belépőt tudtam, viszont valami furcsa okból kifolyólag a kocsiban maradt a pénztárcám. Azt hittem, hogy elvesztettem valahol, mert amúgy mindig a táskámban szokott lenni. Tiszta frászban voltam, hogy vajon mikor hagytam el, és hogy akkor most hogy megyünk fel a kilátóba?
De a bácsi nagyon kedves, aranyos és megértő volt. Ő szemet húnyt pénztelenségünk felett, mi meg megajándékoztuk kedvességért némi eleséggel (az bezzeg volt a táskámban... alma, cukor...ami csak kell, csak épp a pénztárcámnak volt hűlt helye). (Legközelebb erre járunk ígérem, hogy majd duplán fizetünk :)
Amint megmásztuk azt a pár lépcsőfokot már gyönyörködhettünk is a kilátásban.
Nem semmi, ugye? Ezért megéri hegyet mászni, és még fizetni is.
Gyönyörű kilátás, gyönyörű vidék, gyönyörű táj!Miután kinézelődtük magunkat, újra hálás köszönetünket fejeztük ki a bácsinak, és mentünk is vissza kocsihoz. Egyébként ha mégse akarnál teljesen a kilátóig felmenni, akkor félúton a lépcsők közt van egy kis pihenőhely (még pad is van), ahonnan majdnem ugyanolyan szép a kilátás, mint a kilátó tetejéről. A pénztárcám meg meglett, hál istennek, a kocsiban felejtettem és nem pedig elhagytam (egy kevésbé megszokott helyre raktam és nem figyeltem oda eléggé, amikor kiszálltunk és elindultunk).
Érdemes egy kitérőt tenni a révfülöpi kilátóhoz... ha épp a megfelelő időben vagy ott a környéken (lásd nyitva tartás). A kilátás és a táj lenyűgöző, ezért legalább egyszer Neked is látnod kell a Balatoni tájat ilyen szögből is.

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése