Élménytérképem !!!

2015. június 8., hétfő

Makó - Hagymatikum

Hagymatikum
Makó különlegessége, híressége és egyben élmény- , gyógy- és strandfürdő komplexuma. Hát persze, hogy nem hagytuk ki alföldi utazásunk során.
Miután Makó környékén megnéztük, amiket látni szerettünk volna, elmentünk a Hagymatikumba, hogy a nap végén áztassuk egy kicsit magunkat. Nem volt nehéz megtalálni. Makó nem nagy város és kellőképpen ki volt táblázva, hogy GPS nélkül is odataláljuk. A parkolás sajnos csak a utcában volt lehetséges, de akkor azért parkolódíjat legalább nem kellett fizetnünk. 
Pár 100 méter és ott is voltunk a fürdőnél.
Teljesen lenyűgözött a látvány. Hogy egy fürdőnek ilyen szép és különleges épülete legyen! Nem gondoltam volna. Legalább is a netes képeken nem jött át, no de élőben!
Az épület körül pedig további parkokat megszégyenítő páratlan műalkotások díszítették a fürdő bejárata előtti területet.


És a fürdő bejárat! Mintha csak egy 4 csillagos hotelbe menne az ember. 
És a recepció is pont ezt az érzést keltette.
Főleg ez a makett! Ezek amúgy is gyengéim, de hogy a fürdő makettje legyen a recepción a dísz! Csodálatos!

Ahogy ez egyik fenti képen látható high-tech beléptető rendszer várja a látogatókat. És szinte vadi újnak tűnő helységek, berendezések. 
És bár az árakkal ki voltunk békülve. Nem olyan vészes, nézd csak meg a fürdő honlapját - KLIKK IDE. De ez a karon csüngő, mindenféle állítási lehetőséget nélkülöző gumikarkötő-szerű beléptető 'óra'. Nahát ez nem nyerte el tetszésemet. Amennyire nem süllyed el a vízben, legalább olyannyira nem is marad rajta a kis vékony női kacsón.
S miután az öltözőn túl voltunk, egy táblácska segített is utat találni a medencék felé. 
A medencékhez vezető utunk során láttuk, hogy mennyi más időtöltésre lehetőséget adó helység van még. A számos gyógy- és wellness szolgáltatások kívül a gyerekekre is gondoltak.
Egy kis pihi és masszír-pancsi.
S egy kinti medence! Üresen :( Tán még szezon előtt lennék itt?!?
És akkor végre eljutottunk a fő medencéhez. 
Ahhoz a helységhez, ahol a középen található építészeti műalkotás tán még a medencéknél is érdekesebb és híresebb.
A medencék egy része itt, ebben a nagy térben a széleken helyezkedik el, no meg a központi elem körül is.

Főként itt fürödtünk. Reménykedtünk a testünket és szívünket átmelengető meleg víz nyújtotta örömökben. De sajnos a víz éppen akkor nem volt az az igazán kellemes. És szó mi szó a bugyborékok se akkor és ott jöttek, ahol vártuk volna. A hosszas ücsörgős fürdéshez nem volt épp megfelelő.
Viszont a látvánnyal nem lehetett betelni. Ilyen egy csodaszép épület és belső kialakítása.

Később kinéztünk a kinti medencékre is. Valahogy nem volt az a nagy néptömeg, amit vártunk volna. Tán tényleg még szezon előtt voltunk.
Az úszó medence pangott.
A csúszda sem működött.
És a kinti élménymedence sem volt zsúfoltnak mondható. Gondolom 40 fokos döglesztő nyári napon teljesen más képet mutat a fürdő minden egyes négyzetmétere.
Ezt a kinti medencét még kipróbáltuk. De a forró nyári napsugarak és hőmérséklet híján a víz hőmérsékletét itt sem találtuk kellően melegnek, hogy túl sokáig ázzunk, ezért inkább a benti medencéket részesítettük előnyben.
Túlontúl sok időt nem töltöttünk itt. Talán majd legközelebb.
Most már tudjuk, hogy milyen a Hagymatikum. Ami biztos, hogy nagyon szép a fürdő épülete! Már csak ezért is megéri egyszer ellátogatni ide. Végül is a medencék is egész jók, s reméljük, hogy legközelebb kellően meleg víz is vár majd minket. Jó kis fürdő ez! Próbáld csak ki!

Járd meg! Nézd meg! Éld meg Te is!

2 megjegyzés:

  1. Mi pár éve, évente egyszer, a téli szünetben, megfordulunk itt. Mégpedig azért, mert a gyerekrészlegen klassz csúszda van, ami nem bébicsúszda, de nem is olyan hatalmas, és a gyerekmedence pont akkora, hogy már a 4 évesemnek is leér benne a lába, de még a 9 évesnek sem ciki. :-)
    Az élménymedencéből ugyanezen szempontok alapján mi a középsőt szeretjük a legjobban, az egy kicsit sekélyebb, mint a két szélső, ( a gyerekek miatt fontos), és ezáltal melegebb is. ( de nem annyira mint a gyógymedence) Plusz a gyerekek imádnak a barlangban őrjöngeni :-)
    A szaunavilágot viszont én nagyon szeretem :-)

    És amit még kiemelnék, csak mert mi voltunk itt egész pici pár hónapos babával is babakocsival, hogy van baba-mama szoba, ahol a picik nem csak enni tudnak, hanem akár aludni is, és az egész épület akadálymentesítve van. Sajnos ez még mindig nem általános :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm, hogy megírtad véleményedet és élményedet. Remélem, hogy egyszer majd még nekem is lesz lehetőségem eljutni a fürdőbe, és majd sokkal jobb élményekre szert tenni.
      üdv. Kinga

      Törlés