Élménytérképem !!!

2014. augusztus 18., hétfő

Szécsény - Ferences kolostor


Szécsény - Ferences templom és kolostor
A szécsényi kastély megtekintésekor kifejezetten ajánlották, hogy nézzük meg a kolostort is. Valóban nem sok község büszkélkedhet egy működő kolostorral. Ezért a kirándulásunk hétfői napján szerettük volna megnézni. 



Hát igen..... csak szerettük volna.... Mert amekkora hévvel megindultunk, a kapuban található táblák annyira elvették a kedvünket. 

Ugyanis nm volt nyitva. Mert hogy a kastélyban lévő nénike sem tudta jól megmondani....hogy nem csak vasárnap nincs nyitva, de még hétfőn sem! A fene megette ezeket a szünnapokat. Egyszerűen majdnem hogy lehetetlen összelogisztikázni a látnivalókat, hogy mindent meg tudjon nézni az ember úgy, hogy egy fél nap se álljon üresbe. Ennek ellenére azért bementünk a nyitott kapun, hogy személyesen is megérdeklődjük, hogy hogy is van ez a látogatás.

Legalább az épületet a másik oldalról is láttam és nem csak az utcafrontról.



Nem is volt rossz.  De bácsi, akivel beljebb találkoztunk valóban felvilágosított, hogy csak előzetes bejelentkezéssel lehet mindent alaposabban megtekinteni. :( De a templomot megnézhetjük.... ja, a védőajtó mögül. Mert hogy az sincs ilyenkor nyitva. Hát a fene megette, úgy tűnik, hogy még alaposabban kell készülni a látnivalókra, különben csak a csalódás fogad a küszöbnél.
Kissé szomorúan megnéztük hát a templomot....

 ...már amennyit lehetett. Ahol bár nyitott kapun fogadtak de mégis zárt ajtókra találtunk. Pont, ahogy a bácsi mondta.
És ha mi is be tudtunk volna menni, és nem csak a fényképező optikája látott volna be, akkor ezt láttuk volna.....

Hát igen....nem mindig úgy alakulnak a dolgok, látnivalók, ahogy azt az ember eltervezi és gondolja. Talán ezért célszerű egy okoska.... Még ott is utána tudj nézni, hogy nekiindulj-e egy látnivalónak vagy sem, ahol amúgy nincs nálad a számítógép. Dehát a kaland már csak ilyen.....soha nem tudni, hogy mi vár rád!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése