Élménytérképem !!!

2014. augusztus 18., hétfő

Bánk - Nádasd Kemping


Bánk és a Nádasd Kemping
Cserháti körutazásunk alkalmával két éjszakát is töltöttünk ebben a kempingben.
Nem lehet nem megtalálni. Bánk a nagyon szép tavacskája köré épült, és a kemping is ott található. Elég nagy tábla jelzi, hogy hol van. Egyeztetni a Nádasd büfében kell. Bemenni meg oldalt lehet, ahol a kaput akár te magad is nyithatod a kocsidnak, ha amúgy is vannak vendégek.


Bár első este későn, sötétben értünk, de azért másnap már körül tudtunk nézni, hogy mire is fizettünk be.
A kemping nem túl nagy, elég családias méretekkel rendelkezik. Ennek ellenére azért van relatíve szép füvük, vannak faházak is a sátorozni nem vágyóknak (azt sajna nem fényképeztem le). És az udvaron szabadtéri labdás játékokhoz egy homokos pálya is adott. Ja, és van kiülős étkezésre szolgáló hagyományos fapad és asztal, kialakított tűzrakó helyekkel! És akinek ez is túl nomád lenne, annak adott a sátoros, műanyag székes étkezési lehetőség (már hanem vitt magával saját széket és asztalt, vagy egy komplett lakókocsi) lásd a következő képen azt a botíves sátortetős kialakítást. No az alatt lehet enni, ha mondjuk esik az eső és nem a sátorban akarsz gubbasztani. 
Gondolom most kérdezed hogy van-e konyha és hogy hol lehet mosakodni vagy épp toalettezni. Azt abban a hátsó épületben lehet. Igazi szocis időre emlékeztető berendezéssel rendelkező fürdő és WC helység a jobb és a bal oldalon is.... nemnek megfelelően elkülönítve, vagyis a férfiaknak innen nézve a jobb oldalon, nőknek a balon (és van meleg víz is!). Konyhácska....ami persze nem nagy wasistdas, de legalább lehetett mosogatni, hűtőt használni, akár gázon főzni is, és a legjobb...hogy lehetett áramot használni! - az ott az a kis ajtócska mögött található. Ilyen formában külön felszámolás nélkül volt áramhasználási lehetőség. És a még ennél is kényelmesebbeknek ott volt a italozó büfé, ahol még óriás TV és korlátlan mennyiségű alkohol is rendelkezésre állt. Végül is szinte minden adott volt. Ahogy máshol is, itt is csak az a kérdés, hogy kinek mekkora a kényelemfaktor igénye.


Az igazi feature azonban az, hogy a kemping a tó mellett van, és oda egy kis hídon keresztül ki is lehet menni. Szabadon. Igy viszont akár be is.... úgyhogy a biztonsági kérdés felmerülhet benned is. A lényeg, hogy semmi értékeset ne hagyj ott, ha elmész valamerre másfelé.
A híd:

S a tó körül vezető út. Ami egyik irányban az apartmanokhoz és szállodákhoz visz. Mert hogy volt itt abból bőven. Szinte luxus szálloda is volt azoknak a nagyon gazdagoknak. Gondolom, akkor csak lehet valami szép és jó ebben a Bánkban és a tóban, ha van igény az itteni drága pihenésre.
A másik irányban az út pedig körbe visz. Még egy mini kalandpark is van a többre vágyóknak. Ja és a tóban fürödni is lehet. Arra a túloldalon van kialakított rész, vagy hát ugye ha szállodában szállsz meg, akkor annak a saját tópartja.

A tó valóban nagyon szép. Sajnos nem volt ottlétünkkor elég időnk, hogy nyugodtan körbe járjuk és mindent alaposan megnézzünk. Feltételezem, hogy nyáron, az  igazi jó időben van nyüzsgés ezerrel.




Bánk amúgy nem nagy község. Lásd wikipédia.
Kedves kis központja van, és persze a szállodák és éttermek.


És bár pont amiatt, hogy ez amolyan üdülőfalú jellegű nem fogsz találni nagyobb boltokat, üzleteket. Étterem, vagy old meg ahogy tudod. Viszont. Szeretném figyelmedbe ajánlani, hogy van ott a domboldalon a családi házak között egy olyan ház, ahol egy kisebb vegyesbolt van! Életmentő lehet, ha épp Te is úgy jársz mint mi, hogy aug. 20 előtti nap estéjén jössz rá, hogy másnap nem lesz nyitva semmilyen bolt sem. 

Ha egyszer arra jársz, és nincs pénzed puccos szállodára, de szállás kell, vagy csak egy kis kikapcsolódás, akkor ajánlom neked a Nádas kempinget Bánk község csücskiben. Egy-két élményt megér! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése